Elektronik

LED-dimmer för skräddarsydd belysning

Det här med dimmermöjlighet när det gäller LED är nåfot som är en väldigt vanlig fråga. Kort och gott, är LED-belysning dimbar Det korta svaret på denna fråga är: Ja, LED-belysning är verkligen dimbar! Det finns dock några viktiga saker som du måste ta hänsyn till. Vi berättar mer om detta.

Kontrollera alltid att glödlampan är dimbar

På ledmegastore.se finns det mängder med olika varianter av ljuskällor. Alla LED-lampor eller glödlampor är dock inte dimbara, så det är viktigt att ta reda på om just din är dimbar innan du köper den. Om du köper en lampa som kräver en glödlampa, anges alltid om lampan är lämplig för LED-ljuskälla och om lampan även är dimbar. Det finns därför möjlighet till LED-dimmer för skräddarsydd belysning.

Använd en LED-dimmerbrytare

Människor antar ofta att de kan använda sin vanliga och vanliga dimmer för LED-ljus, men detta är inte möjligt i flera fall. Befintliga dimmerbrytare har ofta en lägsta effekt på 50W, men eftersom LED-lampor tenderar att ha lägre wattal än standardlampan gör det att när en glödlampa är ansluten till dimmerbrytaren kommer den inte att nå den minimieffekt som krävs och skulle vanligtvis förvirra dimmerbrytaren och lampor börjar därför flimra eller göra surrande ljud eller överhettas.

Att dimmra

Om du dimmrar en vanlig glödlampa som halogen och ljusintensiteten reduceras till 50% via dimning kommer halogenlampan att ge nästan ingen ljuseffekt, men om du gör samma sak med en LED-lampa kommer LED-lampan att ge 50% av dess ljuskapaciteten som mest. En vanlig dimmerbrytare kan inte användas med ett LED-ljus då du aldrig kommer att kunna dimma LED-ljuset varken helt eller inte särskilt bra. LED-lampor behöver en egen speciell elektronisk dimmer för att få ett fullt fungerande och dämpande ljus.

Vilken LED-dimmer ska du välja?

När du väljer dimmer se till att du är uppmärksam på den effekt som strömbrytaren klarar av, om du till exempel har en glödlampa med 100W måste du ha en dimmer som klarar denna effekt.

Bästa hemmabiosystemen för en riktig bioupplevelse

PMDit

De senaste VR-headseten för spel och underhållning

PMDit

Så här väljer du rätt extern hårddisk

PMDit