Olika

Hitta ett tält som passar dina behov

Är det så att du ska köpa ett tält och ge dig ut för att campa? Du bör inte köpa första bästa tält, utan ta en funderare på vad du har för behov. Sedan, om du vill köp tält från decathlon.se. Det du bör göra först är att bestämma hur stort utrymme du behöver ha. Hur många är ni som ska sova i det och ska ni ha med ryggsäckar och utrustning in i tältet eller ha detta utanför? Oftast är det bra att gå upp en storlek, så är ni en familj på fyra, ta ett tält för sex personer, det ger er alla gott om plats, samt att då får även all utrustning plats det med.

Tänk på tältets vikt

De flesta vill ha ett campingtält som är lätta och rymliga. Utmaningen för dig som köpare är att vikt och utrymme kämpar mot varandra. Ju rymligare campingtältet är, desto tyngre är det. Om du behöver ett tält för två personer för backpacking eller cykelcamping, välj ett som ligger på 2 kilo eller mindre. Din rygg kommer att tacka dig senare. Campingtält som bärs med kajak kan vara lite tyngre. Och om du är ute på bilcamping, oroa dig inte för vikten alls.

3-säsong eller 4-säsong campingtält?

3-säsongs campingtält (vår, sommar, höst) är lätta och tenderar att vara svalare i varmt väder. 4 säsongs campingtält (vinter) tål snö och hård vind. De är också tyngre och dyrare (vanligtvis). Många som campar året om har ett tält för vintern och ett annat för resten av året.

Välj rätt storlek på campingtältets golv

Golvarea mätt i kvadratfot talar om storleken på campingtältet. Om du behöver extra armbågsutrymme som inkluderar utrymme för att förvara utrustning inuti, välj ett campingtält som har en golvyta på minst 20 kvadratfot per person. För dem som vill ha lättare tält (backpackers, cykelcampare) kommer ett campingtält som erbjuder cirka 15 kvadratmeter per sovhytt att fungera bra.

Ska du sätta in våtrumspanel?

admin

Hur du ska tänka med inredning av din restaurang

admin

Sitt fint – för hälsans skull

admin