Hobby

Lär dig att spela D&D (Dungeons & Dragons)

Lär dig att spela D&D (Dungeons & Dragons)

Har du någonsin undrat hur man spelar Dungeons & Dragons? Det är ett av de mest populära rollspelen som har funnits i över 40 år. D&D låter dig skapa din egen värld och uppleva magiska, fantastiska eventyr tillsammans med dina vänner.

För att börja spela behöver du fyra saker: en spellista, miniatyrer, papper och pennor samt kubbehandlingar. Spellistan innehåller regler om hur spelet fungerar och all information som behövs för att starta spelet. Miniatyrerna används för att visualisera miljön som karaktären befinner sig i. Papper och pennor hjälper till att organisera all information om karaktärens egenskaper och utrustning. Kubben hanteras under hela spelets gång för att avgöra resultatet av olika situationer som uppstår under spelets gång.

Nu när du vet grunderna kan det vara bra att träffas med andra spelare online eller personligen så du kan bilda en parti – detta består vanligtvis av 4-6 personer plus en Dungeon Master (DM). DM’s jobb är att leda partiet genom den virtuella världen de skapat, stanna pausad ibland för diskussioner mellan deltagarna samt ge rikedom till historien genom sin berättelsebertellande teknik!

Sist men inte minst; ha roligt! Spela D&D ger dig chansen att utforska fantasivarelser, bygg relationer med andra spelare samtidigt som man tar risker tillsammans! Lyckliga rollspelande!

Lär dig att sy

PMDit

Följ en intressant podcast

PMDit